Goksjø – Tips og informasjon

Goksjø, er med sine mange viker, grunner, og sivbelter, et flott og spennende isfiskevann. Konkurranser har det blitt arrangert mange av på dette vannet, men bortsett fra Fylkersmesterskapet som var der i fjor, er det nå 20 år siden siste konkurranse. Jeg husker de siste konkurransene der veldig godt, fordi det alltid ble tatt store mengder fisk! Det har blitt tatt over 400 abbor på en 3-timers konkurranse der, og jeg har selv persen min på 852 abbor på 5,5 timer derfra. Så at det er et fiskerikt vann, er det liten tvil om. Den gang var det fisk på 15-25g som utgjorde størstedelen av fangstene, men det hendte av og til at det ble tatt noen store også. Jeg var ikke selv med på konkurransen der i fjor, men det går rykter om gode fangster fra forskjellige deler av vannet. Vinneren hadde i overkant av 9kg, fordelt på 330 abbor. Andre hadde truffet på litt større fisk, og en annen pose inneholdt 8,5kg, fordelt på ca 200 abbor. Så størrelsen kan variere endel.

Søndag 3. mars går altså NM i isfiske 2013 av stabelen på Goksjø, og vi gleder oss virkelig til å ta imot massevis av fiskesugne deltagere denne dagen! Spørsmålet mange stiller seg er, hvordan blir fisket? Noen har vært å testet litt, andre har hørt rykter om supertregt bett… Stemmer ryktene? Finnes det ikke fisk i vannet lenger? Andre igjen sier, vent og se. Det kommer til å bli kanonfiske! Hva skal man tro på? En ting er sikkert, og det er at det meste er usikkert når det gjelder bettet på Goksjø… Men mange som kjenner vannet sier at det kan slå om fra å være helt dødt den ene uka, til å bli superbra uka etter! Det skjedde også på FM i fjor. En uke før konkurransen var det konkurransefiskere der å testet, de fikk kun 2 abbor hver på den turen. På konkurransen en uke etter ble det tatt masse fisk overalt på vannet! Vi krysser fingrene for at dette skjer nå også…

Goksjø går for å være et klassisk pimpelvann, pimpel er metoden som alltid har vært gjeldende. Men som på stort sett alle vann er det ingen regel uten unntak. Lokkemeite og mormyshka kan fungere utmerket enkelte dager, så det gjelder å være forberedt på det meste! Spesielt om man treffer fisk med litt bedre snitt, så kan myshkaen bli giftig… Jeg skal vel være forsiktig med å tippe noe vinnervekt, men jeg har jo noen tanker. Dersom fisket blir tregt kan vinneren ha 3-4kg fra klyngefiske. Slår det til, og det blir kanonfiske, kan vinnervekten fort komme opp i 10-12kg. Men for å oppnå såpass høye vekter, så tror jeg man må ta sjanser og førsøke å unngå klyngefiske og heller satse på å få sitte mest mulig alene.

Vi i Sfk Pimpel Sør ønsker velkommen til historiens første Isfiske-NM i Vestfold!
Velkommen til Goksjø søndag 3. mars!

Husk å forhåndspåmelde deg her!

Thomas

13122012461

Totalt antall sidevisninger